Intocht Sinterklaas best bekeken programma

De intocht van Sinterklaas zaterdagmiddag in Dokkum, de eerste in enkele jaren waarbij gelukkig geen actiegroepen tegen onze kindervriend aanwezig was dankzij adequaat optreden van onze Friesche medemensch, heeft ruim twee miljoen kijkers getrokken. De aankomst, die te zien was in een extra lange uitzending van het Sinterklaasjournaal, was het best bekeken programma van de dag. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Ook vorig jaar, toen de Sint met zijn pieten aankwam in Maassluis, was de intocht met ruim 2 miljoen mensen het beste bekeken.

Er stemden in totaal 2.219.000 af op het programma op NPO3. Oh wat een jaar van RTL4 eindigde als tweede met 2.062.000 mensen, voor het NOS journaal van 20 uur (1.632.000).

Het Sinterklaasjournaal om 18.00 uur trok 827.000 kijkers. Zo'n 100.000 minder dan afgelopen dagen. De 'actiegroep' KOZP is boos (what else is new) en teleurgesteld ('t is wat) dat ze er niet bij mochten zijn. Toen ze probeerden om - nadat ze bij Dokkum werden geweigerd - naar Weesp uit te wijken greep ook daar de burgemeester in.

Intocht Sinterklaas best bekeken programma
Intocht Sinterklaas best bekeken programma (Foto: BuzzE)