Basketballers Leiden en Donar blijven winnen

In de Dutch Basketball League blijven ZZ Leiden en Donar maar winnen. Forward Lease Rotterdam dolf het onderspit in Leiden, dat daarmee voor het eerst in de clubhistorie zeven keer op rij won als opening van het seizoen. Worthy de Jong (21 punten), Carrington Love en Clayton Vette (beiden 20) namen de Leidenaren bij de hand op weg naar de 92-74 zege.

Het Groningse Donar ging op bezoek bij Aris Leeuwarden en de Friezen kregen een stevig pak slaag. Onder leiding van Evan Bruinsma, die goed was voor dertig punten, zorgde Donar ervoor dat Aris geen moment serieuze kans had om de wedstrijd te winnen of het tij te keren: 58-84. 

Basketbal Academie Limburg uit Weert ging in Den Helder op bezoek bij de Suns, waardoor één van de twee ploegen na zes nederlagen van de nul af zou komen. Dat werd BAL, want de Suns kwamen er ook dit keer nauwelijks aan te pas: 60-79.

De New Heroes Den Bosch boekten hun vijfde zege in zeven wedstrijden, door op bezoek bij Apollo Amsterdam met 67-79 te winnen. Mike Miklusak was met 23 punten de held bij de Boschenaren.