Napoli bindt ook AC Milan aan de zegekar

Napoli is na dertien speelronden nog steeds de trotse koploper van Italië. De ploeg van Maurizio Sarri pakte ook tegen AC Milan de volle buit.

Vanaf het beginsignaal probeerde Napoli de opponent uit Milaan terug te dringen en dat lukte prima. Via José María Callejón en Marek Hamsik had de thuisploeg al wat kansen gemist toen het na ruim een half uur toch 1-0 werd. Jorginho stuurde Lorenzo Insigne alleen op Gianluigi Donnarumma af en de Italiaanse aanvaller rondde koel af.

Dankzij een goede redding van Donnarumma op een nieuwe poging van Insigne haalde Milan met één tegentreffer de pauze. In de tweede helft veranderde het spelbeeld echter niet, al duurde het wel tot de 72ste minuut voordat Napoli de score uitbreidde. Dries Mertens bediende Piotr Zielinski, die scoorde door Donnarumma te poorten.

Een tegentreffer van Alessio Romagnoli in blessuretijd kwam voor AC Milan veel te laat. Napoli staat nu vier punten boven Juventus, dat zondag op bezoek gaat bij nummer zes Sampdoria. AS Roma versloeg eerder op de dag Lazio (2-1) en heeft, met nog een wedstrijd tegoed, vijf punten minder dan de koploper uit Napels.