Duitse rodelploeg begint World Cup ijzersterk

De Duitse rodelploeg is uitstekend begonnen aan het olympische World Cup-seizoen. In het Oostenrijkse Innsbruck stonden zaterdag de eerste twee wedstrijden op het programma: die bij de vrouwen en bij de dubbels.

Bij de vrouwen werd het weer een klassiek Duits feestje. Natalie Geisenberger was in de eerste run de snelste en die positie wist ze met succes te verdedigen. Dajana Eitberger pakte op 0,173 seconden de tweede plek, terwijl plaats drie voor de ervaren Tatjana Hüfner was. Zij stond nog achtste na de eerste run, maar een geweldige tweede afdaling bracht haar tot op 0,176 seconden van Geisenberger.

Opvallend was overigens dat drie van de grootste namen in de rodelgeschiedenis aan de start stonden. Viktoriia Demchenko, dochter van de Russische grootheid Albert Demchenko, deed vorig jaar ook al mee aan de World Cup. In Innsbruck kwamen daar de tieners Hannah Prock (17) en Nina Zöggeler (16) bij, dochters van de Oostenrijker Markus Prock en de Italiaanse olympische legende Armin Zöggeler. De drie vaders vochten in de jaren negentig en - in het geval van Demchenko en Zöggeler - daarna veel duels uit, het zou zomaar kunnen dat hun getalenteerde dochters dat ook gaan doen.

Bij de dubbels was de winst voor de Duitsers Toni Eggert en Sascha Benecken. Zij namen het stokje vorig jaar over van landgenoten Tobias Wendl en Tobias Arlt, die jaren domineerden. De Tobi's werden in Innsbruck op 0,415 seconden derde, de Italianen Ludwig Rieder en Patrick Rastner eindigden op 0,178 seconden als tweede en waren dolgelukkig met hun tweede World Cup-podium ooit. Peter Penz en Georg Fischler konden voor eigen publiek een podiumplek pakken, maar eindigden door een duur foutje als vierde.