Polling laat Van Dijke kansloos in finale Grand Prix Den Haag

Judoka Kim Polling heeft de Grand Prix van Den Haag op haar naam geschreven tot 70 kilogram. In de finale was ze te sterk voor haar landgenote Sanne van Dijke.

Polling bereikte de finale door achtereenvolgens af te rekenen met Taisia Kireeva uit Rusland (houdgreep) en de Duitse Miriam Butkereit (waza-ari). In de eindstrijd was de 26-jarige judoka duidelijk te sterk en scoorde drie keer een waza-ari tegen Van Dijke, die eerder dit jaar nog de Europees titel pakte in Warschau.

Natascha Ausma en Evelien Berndsen kwamen ook uit in de klasse tot 70 kilogram. Beide Nederlandse judoka's kwamen tot de troostfinale maar beide verloren hun wedstrijd om het brons.

In de klasse tot 81 kilogram leek Frank de Wit lang op weg naar de finale. Met nog één minuut te gaan leek de Rus Ivan Vorobev zijn derde straf te krijgen, waarmee De Wit naar de finale te gaan, alleen de scheidsrechter spaarde de Rus. Tijdens de golden score was Vorobev te sterk voor de Nederlander. In de strijd om het brons was Saeid Mollaei in de laatste seconde net te sterk voor de 21-jarige judoka.