Agenten onwel in drugswoning

Bij een onderzoek in een huis aan de Zandacker in Oisterwijk zijn gisteren een aantal agenten onwel geworden. Ze hadden last van een droge mond, hoofdpijn, droge ogen en misselijkheid. Ze werden door ambulancepersoneel nagekeken, maar hadden geen verdere medische zorg nodig.

De politie was bezig met een onderzoek bij het huis in verband met een woningoverval eerder die dag. In een auto en in twee schuren bij de woningen vonden agenten spullen die gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs en hennep. Het gaat daarbij om onder andere grondstoffen en spullen zoals groeimiddel, transformatoren, een koolstoffilter en een slakkenhuis.

De brandweer verrichtte metingen in verband met de veiligheid van de agenten. Alles is in beslag genomen en vernietigd. De bewoners zijn aangemerkt als verdachten. Het onderzoek leidde ook naar een loods aan het Sprendlingenpark. De loods is onder leiding van de officier van justitie doorzocht, maar er is niets aangetroffen. De recherche doet verder onderzoek naar de zaak.