"Disney zette EA onder druk om microtransacties stop te zetten"

Tenzij je afgelopen week onder een steen hebt geleefd weet je dat Star Wars: Battlefront II is uitgekomen, dat er veel gedoe is geweest rondom de loot boxes en de microtransacties in die game en met name hoe slecht EA de hele controverse onder het tapijt probeerde te vegen. Vandaag besloot EA de microtransacties uit te schakelen in Battlefront II - en volgens Wall Street Journal komt dat mede door Disney, de eigenaar van de Star Wars-franchise.

Volgens een insider hadden ook de directeuren en oppermuizen bij Disney lucht gekregen van de controverse en was CEO Robert Iger (zelf geen muis) "gealarmeerd" door de backlash. Het hoofd van Disney's consumer products en interactive media Jimmy Pitaro had eerder deze week zijn zorgen bij Disney bekend gemaakt, waarbij de kritiek was dat de hele controverse slecht zou afspiegelen op de Star Wars-franchise.

De druk van Disney is niet schokkend: Star Wars Episode VIII: The Last Jedi komt volgende maand uit en Disney wil van de film kostte wat kost een succes maken, en de controverse rondom Battlefront II past daar niet bij.

Star Wars: Battlefront II is speelbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Starwars1
"Disney zette EA onder druk om microtransacties stop te zetten"