Verstappen heeft nog geen zin in vakantie

Volgende week staat de laatste race van het Formule 1-seizoen op het programma. Maar van Max Verstappen had de Grand Prix van Abu Dhabi niet de seizoensafsluiter hoeven zijn, het liefst racet hij nog even door dit jaar.

"Abu Dhabi is de laatste race op de kalender, maar voor mij hoeft het seizoen eigenlijk niet te eindigen. Ik ben op dit moment erg gedreven en wil het liefst gewoon doorgaan. Natuurlijk is het mooi om tijdens de winterstop tijd door te brengen met vrienden en familie. Daarna kijk ik uit naar januari, wanneer ik weer volop ga trainen voor het nieuwe seizoen van start gaat." Zo vertelt Verstappen op zijn eigen website.

In aanloop naar de wedstrijd in het Midden-Oosten blikt de Nederlander alvast vooruit naar de race. "We proberen natuurlijk het seizoen in Abu Dhabi met een goed resultaat af te sluiten. Vorig jaar hadden we een goede race: na een spin in bocht één sloegen we een pitstop over, waardoor het lastig was de banden tegen het einde van de race te managen, maar het lukte en we finishten als vierde."

"Mijn favoriete gedeelte van de baan zijn de tweede en derde bocht, de snelle links/rechts-bochten. Het is ook erg cool om onder het hotel te rijden en te racen in de duisternis met al die lampen. De laatste sector op Yas Marina is best technisch, dus daar moet je echt nauwkeurig zijn, maar dat gedeelte zou ons sterkste punt moeten zijn. Er zijn een paar plekken waar je kunt inhalen en dat maakt de race interessant. Voor het lange rechte stuk bij de hairpin en dan aan het einde van het rechte stuk bij het aanremmen voor de volgende chicane", aldus Verstappen over het circuit in de woestijn.

Verstappen heeft nog geen zin in vakantie (Pro Shots / Action Images)
Verstappen heeft nog geen zin in vakantie (Pro Shots / Action Images)