Master X Master is uitgemasterd

De servers van Master X Master worden op 31 januari 2018 uitgezet. De MOBA-game van NCSOFT heeft vanaf vandaag ook geen optie meer om in de ingame winkel met echt geld items en dergelijke te betalen.

Master X Master was in de lucht sinds 21 juni 2017. De ontwikkelaars melden op hun blog dat de beslissing puur uit zakelijk oogpunt is genomen, kortom, er werd niet genoeg verdiend om het draaiend en/of winstgevend te houden. Spelers krijgen nu alle game-content gratis voor de komende tijd totdat de uit-knop van de servers ingedrukt is. Als je nog iets gekocht had tussen 30 augustus en nu krijg je je geld terug.

In de game kon je met allerlei bekende personages uit andere games van NCSoft, zoals Wildstar, Lineage en Guild Wars tegen elkaar vechten om de map te controleren. De feature die het meest in het oog sprong was het tagteam-systeem. Op elk moment kon je als speler wisselen met een tweede al vooraf uitgekozen held. Op deze manier kon je makkelijk inspelen op verschillende taktieken van jouw team en de tegenpartij.

Master X Master - Statesman #8 (Foto: NCSoft)