Titel van het tweede deel Harry Potter-spin off Fantastic Beasts bekend

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Dit is de titel van het tweede deel van de in totaal vijf films van J.K. Rowling's filmreeks Fantastic Beasts, dat zich ongeveer zestig jaar voor de gebeurtenissen afspeelt van de Harry Potter-films.

Aan het einde van de eerste film die uitkwam in 2016, Fantastic Beasts and Where to Find Them, zagen kijkers hoe de duistere magiër Gellert Grindelwald (Johnny Depp) met de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne) gevangen werd genomen. Grindelwald wist echter al gauw te ontsnappen.

In het vervolg zal het personage van Depp dus een sleutelrol krijgen. Het blijkt dat Grindelwald zijn zinnen heeft gezet op het verzamelen van zo veel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware duistere bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. In een poging om Grindelwald's plannen te dwarsbomen, roept Albus Perkamentus - wiens jongere versie vertolkt zal worden door Jude Law - zijn voormalige student Newt Scamander op om te helpen.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald wordt geregisseerd door David Yates (Harry Potter and the Deathly Hallows Pt. I & II), en is gebaseerd op een screenplay van J.K. Rowling. De film bevat een sterrencast onder leiding van onder andere Eddie Redmayne, Johnny Depp, Jude Law, Katherine Waterston, Ezra Miller en Zoë Kravitz. Vanaf 15 november 2018 zal de fantasiefilm in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.