Van Bronckhorst trots op WK-gangers: "Belangrijk voor onze uitstraling"

Giovanni van Bronckhorst is blij dat Feyenoord komende zomer waarschijnlijk goed vertegenwoordigd is op het WK in Rusland.

Karim El Ahmadi en Sofyan Amrabat hebben zich met Marokko voor de eindronde gekwalificeerd, terwijl Nicolai Jörgensen (Denemarken) en Renato Tapia (Peru) zich ook mogen laten zien. "Ik ben daar best blij mee. Het geeft spelers een goed gevoel en vertrouwen. Ze hebben iets om naar uit te kijken", vertelt Van Bronckhorst aan Feyenoord TV.

"Het is een speciaal moment in je carrière om een eindronde te spelen. Het WK is het hoogste wat je kunt bereiken. Ik denk dat de spelers ook trots zijn. Het blijft natuurlijk een toptoernooi met de beste spelers ter wereld", aldus de 106-voudig international, die met Oranje op drie WK's en drie EK's actief was.

Mogelijk mag ook Sam Larsson zich aan het einde van dit seizoen opmaken voor het WK. "Het is voor mij een verrassing dat Italië eruit ligt. Wellicht als Sam een goed seizoen speelt, dat hij ook mee kan." Feyenoord zou vanuit de Eredivisie wel eens hofleverancier voor WK-gangers kunnen worden. "Dat is belangrijk voor de uitstraling als club."