Van Vleuten definitief naar WK baanwielrennen

Annemiek van Vleuten heeft definitief besloten het WK baanwielrennen te rijden. De laat de wereldkampioen tijdrijden op de weg weten op haar website. Het WK wordt van 28 februari tot 4 maart in Apeldoorn verreden.

De Nederlandse kijkt tevreden terug op het EK in Berlijn, waarin ze vierde zou eindigen. Ook over de wereldbekerwedstrijden in Polen was Van Vleuten. "De uitdaging vind ik heel leuk en het is extra motiverend dat ik snel vooruitgang boek, doordat ik op technisch vlak elke training iets verbeter."

Van Vleuten heeft wel twijfels of ze zich kan kwalificeren voor de finale van de achtervolging bij het wereldkampioenschap in Apeldoorn. "Ik realiseer me dat het wellicht lastig gaat worden om me te kwalificeren voor de finales. Omdat ik het fysiek wel zou kunnen, maar ik op technisch vlak vrij veel achterstand heb ten opzichte van de meiden die dit al jaren doen. En het gaat wel gevolgen hebben voor mijn voorjaarswedstrijden. Ik zal een deel van het voorseizoen over moeten slaan," laat Van Vleuten weten.