Atelier Lydie & Suelle komt 30 maart uit

Koei Tecmo laat weten dat Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Paintings op 30 maart 2018 voor pc, PlayStation 4 en Nintendo Switch uitkomt.

Er hangt nog een preorderbonus aan: je krijgt bij enkele retailers en via Steam kostuums van de oldschool alchemisten Marie en Elie uit respectievelijk Atelier Marie: The Alchemist of Salburg en Atelier Elie: The Alchemist of Salburg 2, twee titels die nooit in het westen zijn verschenen. Daar krijg je dan ook wat ingame ingredienten en muziek bij. Als je de PlayStation 4-versie in de eerste vier weken koopt krijg je er nog twee PS4-thema's bij.

In dit deel speel je de tweeling Lydie en Suelle. Ze helpen hun vader de beste alchemist van het dorp te worden. Tijdens een grote schoonmaak vinden ze bijzondere schilderijen, waardoor ze in andere werelden kunnen stappen. Al snel leren ze dat de magische schilderijen gedachten van hun overleden moeder bevatten. Er zijn verschillende werelden achter de schilderijen te vinden, van het kleurrijke 'Heavenly Flower Garden' tot een 'The Spooky Forest'.

Er komen ook bekende oudgedienden van deze Mystery-saga weer terug om de tweeling te helpen de beste van het dorp te worden. Sophie en Plachta uit Atelier Sophie: The Alchemist of the Mysterious Book en Firis en Liane uit Atelier Firis: The Alchemist and the Mysterious Journey kun je zeker verwachten.