Van Barneveld door, Webster verslaat Webster in 9-dart shootout

Raymond van Barneveld heeft zich geplaatst voor de achtste finales van de Grand Slam of Darts. In Wolverhampton was de Nederlander met 5-2 te sterk voor de jonge Ier Steve Lennon, voldoende voor de volgende ronde. Jamie Hughes won in dezelfde groep met 5-1 van Gerwyn Price, en die resultaten leidden ertoe dat ook Lennon zich voor de laatste zestien op mag maken.

In groep A was Michael van Gerwen al door en daar voegde Rob Cross zich niet erg verrassend bij. De revelatie van het jaar speelde weer ijzersterk en versloeg Ross Montgomery met 5-2, terwijl een eveneens zeer sterk spelende Van Gerwen met dezelfde cijfers Joe Murnan de baas was. 

Phil Taylor en James Wade plaatsten zich in groep C voor de volgende ronde. Wade versloeg Taylor met 5-3 en beiden kwamen zo op twee zeges. Peter Machin klopte Robbie Green in een onthutsend zwakke partij met 5-3, waardoor die allebei op één overwinning kwamen.

In groep D boekte Daryl Gurney een 5-1 zege op Darren Webster, waardoor hij ongeslagen door is. Danny Noppert versloeg Mark Webster met 5-2, wat niet genoeg was om door te mogen. De twee Websters stonden gelijk en moesten een 9-dart shootout spelen: negen darts, waarbij de speler met de meeste punten wint. Dat werd Darren Webster, die dankzij een triple 19 met de laatste pijl welgeteld drie punten meer gooide.

De achtste finales beginnen woensdagavond.