Project Hospital is 'serieuze' Theme Hospital-variant

Wie in de negentiger jaren al gameliefhebber was kent waarschijnlijk Theme Hospital wel, de hilarische builder/business-simulator van wijlen ontwikkelaar Bullfrog. Een kersverse indiestudio uit Praag genaamd Oxymoron Games heeft nu de taak op zich genomen om een soortgelijk spel te ontwikkelen om 'onze nostalgie te genezen'.

Project Hospital lijkt qua gameplay en graphics ontzettend veel op het klassieke Theme Hospital, maar het grote verschil is dat je in deze game geen bloated head disease of third degree sideburns hoeft te genezen. De Tsjechen proberen met Project Hospital een zo realistisch mogelijke weergave neer te zetten van het reilen en zeilen in het ziekenhuiswezen. Het diagnosticeren en behandelen van patiënten staat centraal, met allerlei verschillende afdelingen en meer dan 100 aandoeningen om te behandelen, gebaseerd op echte ziektes en verwondingen. Behalve behandeling van patiënten speelt ook management een grote rol, van bijvoorbeeld financiën en personeel. Volgens Oxymoron is de game toegankelijk voor casual spelers en biedt het tegelijkertijd veel diepte voor ervaren gamers. 

Het is inmiddels een jaar in ontwikkeling en Oxymoron zegt de game in 2018 uit te willen brengen via Steam. Het blijft vooralsnog afwachten of Project Hospital inderdaad onze nostalgie kan genezen, aangezien de charme van Theme Hospital toch grotendeels schuil ging in de briljante humor. Oxymoron geeft zelf tenslotte aan dat de game 'zeer modbaar' zal worden en dat zij zelf open staan voor alle suggesties.