Flames scoren er op los tegen Blues, Teravainen scoort hattrick in 7 minuten

De ijshockeyers van de Calgary Flames hebben een fraaie overwinning geboekt in de NHL. In de Scotiabank Saddledome kreeg de ploeg bezoek van de St Louis Blues, de koplopers in de Western Conference.

Het werd een zeer boeiend duel en al in de eerste periode vielen vier goals te noteren: Mark Jankowski was namens de Flames twee keer trefzeker, Vladimir Tarasenko en Jaden Schwartz scoorden namens de Blues. De tweede periode was rustiger en beide goalies wisten hun doel schoon te houden.

Sam Bennett opende de score in de derde periode, waarmee hij de Flames op 3-2 zette. Alexander Steen trok de stand na twaalf minuten echter weer gelijk en dat was het startschot voor een geweldige tweede helft van de laatste periode.

Michael Ferland tekende voor 4-3, Tarasenko maakte krap tien seconden later de gelijkmaker. Kris Versteeg zette de Flames weer op voorsprong en dit keer drukte de ploeg door: Johnny Gaudreau en Michael Frolik zorgden voor de 7-4 eindstand.

De enige andere wedstrijd van de maandagavond ging tussen de Carolina Hurricanes en de bezoekende Dallas Stars. Het werd een zege voor de thuisploeg, vooral dankzij Teuvo Teravainen. De Fin was in de derde periode, bij een 1-1 stand, goed voor de 2-1, 3-1 en 4-1, in een tijdsbestek van amper zeven minuten. Jeff Skinner tekende nog voor de 5-1 eindstand.

Flames - Blues (Bron: YouTube)