Sinterklaasjournaal begint slechter dan vorig jaar

De eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal heeft maandagavond maar 988.000 kijkers getrokken. Dat is 8 procent minder dan vorig jaar, toen er 1.075.000 mensen afstemden op de eerste aflevering van het NTR-programma.

Het bleef maandag voor de kijkers nog spannend hoe de helpers van Sinterklaas er dit jaar uitzien. In het journaal waren nog geen Zwarte Pieten - in welke kleur dan ook - te zien en ook met Sinterklaas werd nog geen contact gelegd. De suggestie werd gewekt dat de goedheiligman een ongeluk op zee heeft gehad.

Vorig jaar daalden de kijkcijfers naar een absoluut dieptepunt. Veel mensen konden zich totaal niet vinden in de soms doodenge gedrochten. Knalgele Zwarte Pieten, groene Zwarte Pieten, kaaskleurige Zwarte Pieten en zelfs witte Zwarte Pieten, werkelijk álles werd uit de kast gehaald om een minderheid van de Nederlandse bevolking tevreden te stellen, terwijl de rest als onbelangrijk opzij werd gezet.

Dit jaar heeft de NTR gezegd dat de verschrikkelijke niet-zwarte Zwarte Pieten van vorig jaar niet terug zouden komen, maar dat het wel een bont gezelschap zou worden. Dieuwertje - anti zwarte Zwarte Piet - Blok presenteert het Sinterklaasjournaal echter weer, dus de kans dat er nog echte Zwarte Pieten meedoen lijkt erg klein.

Wie toch nieuwsgierig is zal dus nog even moeten doorbijten om te zien op welke wijze het kinderfeest door de NTR dit jaar weer verkracht zal worden.

Miljoen kijkers eerste Sinterklaasjournaal

Miljoen kijkers eerste Sinterklaasjournaal (Foto: BuzzE)