Ventura: "Ik heb nog geen ontslag genomen"

Italië werd maandagavond door Zweden uitgeschakeld voor het WK in Rusland, maar trainer Gian Piero Ventura ontkent ontslag te hebben genomen.

De Italianen moesten maandag winnen van Zweden om plaatsing voor het WK te realiseren. Het duel in San Siro eindigde in een 0-0 gelijkspel, waardoor Italië het eindtoernooi moet missen. Het mislopen van het WK zou betekenen dan Ventura zou stoppen als bondscoach, maar de trainer ontkent dat hij ontslag heeft genomen.

"Ik heb nog geen ontslag genomen, want ik heb nog niet met de president gesproken", vertelde Ventura na afloop van het duel op de persconferentie. De persconferentie begon met wat vertraging, omdat de trainer de tijd nodig had in de kleedkamer. "Sorry dat ik zo laat ben, maar ik wilde iedere speler individueel bedanken. Deze nederlaag komt hard aan, want ik was er van overtuigd dat we vanavond zouden winnen. Ik zit al lang in het voetbal en ik weet hoe het is. Ik ben trots dat ik deel uit heb mogen maken van de ploeg en ik ben trots dat ik met geweldige kampioenen heb mogen werken."

"Ik ben erg teleurgesteld, want vanavond heb ik opnieuw gerealiseerd dat de nationale ploeg veel betekend voor de mensen. Ik bedank het publiek in San Siro dat de hele wedstrijd achter ons stond", aldus Ventura.