'McGregor gestraft voor wangedrag: vecht niet tijdens UFC 219'

De UFC zal voor hun eindejaarsklapper UFC 219 hoogstwaarschijnlijk een nieuwe uitsmijter moeten zoeken. Volgens het hoofd van de Association of Boxing Commissions Mike Mazulli zal Conor McGregor daar in ieder geval niet mogen vechten vanwege een te verwachten schorsing. Mazulli is de hoogste offcial die overzicht hield op het MMA-gala Bellator 187 in Ierland waar McGregor zich zwaar misdroeg.


Conor McGregor (Foto: Getty images)

McGregor zou tijdens UFC 219 eindelijk zijn langverwachte terugkeer in de UFC-kooi maken. In november 2016 was zijn laatste gevecht waarbij hij overtuigend de titel in het lichtgewicht van kampioen Eddie Alvarez afnam. Daarna heeft de Ierse superster nog éénmaal gevochten, een uiterst lucratief boksgevecht tegen Floyd Mayweather.

De eventuele schorsing heeft de Ierse mmaloot verdiend na zijn rare actie om tijdens een MMA-gevecht van teammaatje Charlie Ward de octagon binnen te dringen en daarbij de scheidsrechter te bedreigen en later een andere official in het gezicht te slaan. Volgens Mazulli heeft de UFC hem verzekerd dat zij zich op dit moment aan het voorbereiden zijn om de UFC-kampioen te straffen. 'McGregor zou op 30 december gaan vechten, maar daar is hij inmiddels vanaf gehaald', aldus een stellige Mazulli voor de microfoon van sportjournalist Ariel Helwani.


McGregor valt scheidsrechter aan (Bron: Youtube)

Een bevestiging van de opmerking van de machtige Mazulli is nog niet gegeven en officieel blijft de agenda van McGregor voorlopig nog leeg, aangezien de onderhandelingen over een nieuw gevecht nog bezig zouden zijn.

Mazulli erkent dat het lastig zal worden om het juridische papierwerk rond de schorsing van McGregor rond te krijgen, aangezien de Ier op persoonlijke titel aanwezig was bij het gala en dus niet onder supervisie van zijn werkgever stond. 'De UFC neemt deze actie van McGregor erg serieus', hield hij echter vol. 'Zij zullen hem straffen, volgens hun eigen reglement. Verder heb ik contact opgenomen met de commissies waar McGregor onder licentie staat. Ook zij kunnen actie ondernemen.'

De goudmijn van de UFC is in Nevada en New York gelicenceerd om te vechten, maar ook deze commissies hebben nog geen commentaar gegeven. 'McGregor is niet groter dan MMA en hij mag niet zomaar wegkomen met zijn gedrag van afgelopen weekend. Om dit soort dingen in de toekomst te voorkomen, moet er nu actie worden ondernomen en ik verwacht een zwaardere straf dan een simpele tik op de vingers', vervolgde een geïriteerde Mazulli.

Interview van Helwani met Mazulli begint na 40 minuten in onderstaande video: