LB: Ed Sheeran had een fietsongeluk

Lekker belangrijk: Nieuws dat je niet wilt missen!

Ed Sheeran heeft al negen songs voor een nieuw album. Dat zegt de Brit tegen Time Out. De website sprak met de zanger vlak voor de start van het Aziatische deel van zijn wereldtournee.

Volgens Ed heeft hij zo'n veertig songs liggen. "Maar er zijn er negen die ik echt goed vind." Het is nog maar de vraag of ze echt op de opvolger van Divide komen. "Ik vind ze nu geweldig, maar dat kan morgen weer helemaal anders zijn en dan vervang ik ze met negen andere songs."

Een maand geleden was Ed betrokken bij een fietsongeluk. Hij raakte geblesseerd aan beide armen. Daardoor moest hij een deel van zijn Aziatische tournee uitstellen. Hij is nu genoeg genezen om de draad weer op te pakken in Singapore en daar is hij erg blij mee.

Ed staat nu in zijn eentje op het podium, maar daar komt misschien wel verandering in. Hij gebruikt nu een loop pedal om zichzelf extra te begeleiden. "Dat blijf ik doen, maar het zou best kunnen dat ik voor een volgende tournee een band formeer", zegt hij. Voorlopig is dat nog niet aan de orde. "Ik wil eerst op zoveel mogelijk plaatsen spelen met mijn loop pedal. Daarna ga ik in een band spelen."

Ed Sheeran is al bezig met nieuw album
Ed Sheeran is al bezig met nieuw album (Foto: BuzzE)