Agenten voelden zich bedreigd door Henriquez

De agenten die betrokken waren bij de fatale arrestatie van Mitch Henriquez twee jaar geleden op een Haags muziekfestival, voelden zich bedreigd door zijn gedrag. Dat verklaarden de twee agenten die terecht staan voor de dood van de Arubaan maandag in de rechtbank op Schiphol.

Henriquez riep meerdere keren dat hij een wapen bij zich had en greep daarbij naar zijn kruis. Hij werd door agenten aangesproken en gesommeerd te vertrekken. Hij liep aanvankelijk weg, gearmd met een vrouw. Maar hij rukte zich los en liep terug naar de agenten om nogmaals te roepen dat hij een wapen had. De eerste keren lachte hij daarbij, maar na een tijdje niet meer. ,,Hij was zo bedreigend dat ik echt dacht dat hij een vuurwapen had", verklaarde een van de agenten maandag in de rechtbank.

Henriquez werd door vijf agenten overmeesterd en overleed een dag na zijn arrestatie. Twee van de agenten staan terecht voor deze fatale arrestatie. Ze zitten in de rechtbank afgeschermd in een aparte ruimte. Ze worden aangeduid als DH01 en DH02 en zijn alleen zichtbaar voor officieren van justitie, de rechters en hun eigen advocaten. Ook hun stemmen worden vervormd.

Agenten voelden zich bedreigd door Henriquez
Agenten voelden zich bedreigd door Henriquez (Foto: ANP)