Pinoké stunt tegen Rotterdam, Bloemendaal nieuwe koploper

In de Hoofdklasse van het Nederlandse mannenhockey werd zondag de twaalfde speelronde gespeeld, een herhaling van de eerste speelronde. Toen wonnen Kampong, Amsterdam, HGC, SCHC en Rotterdam. Den Bosch en Bloemendaal verdeelden de punten. Hoe staan de zaken er nu, na een half seizoen, voor?

Pinoké – Rotterdam 3-2 (2-0)
Pinoké heeft het voor elkaar gekregen om thuis met 3-2 te winnen van Rotterdam. De Steekneuzen pakten al de voorsprong via de stick van Gijs van Wagenberg. Marlon Landbrug en Diego Arana zorgden zelfs voor een 3-0 voorsprong. Rotterdam kwam nog terug, maar kon de achterstand niet meer goed maken.

'5 Gijs van Wagenberg 1-0 (sc)
'10 Marlon Landbrug 2-0
'38 Diego Arana 3-0
'52 Sebas Molkenboer 3-1 (sc)
'68 Simon Egerton 3-2

Oranje-Rood – Kampong 3-3 (3-2)
Het was een kraker van jewelste in Eindhoven, waarbij de toeschouwers vooral in de eerste helft werden getrakteerd op veel doelpunten. Constantijn Jonker opende al in de tweede minuut de score voor de Utrechters, maar Oranje-Rood liet ook van zich horen, waardoor er met een 3-2 voorsprong voor de thuisploeg gerust werd. Na rust duurde het lang voor er een doelpunt viel, maar Jonker bepaalde uiteindelijk in de 68ste minuut met zijn tweede van de dag de einduitslag op 3-3, waardoor de punten worden verdeeld. Het kost Kampong de koppositie: die wordt nu ingenomen door Bloemendaal, op doelsaldo.

SCHC – Almere 3-2 (0-1)
SCHC maakte vandaag een come-back van jewelste tegen Almere. Twee rake strafcorners van Erwin Kruisbrink zette Almere aanvankelijk goed in het zadel, maar in het laatste kwart kwam SCHC ijzersterk terug. Bram Weers was belangrijk met twee goals, en Thomas Vis bepaalde de eindstand in de voorlaatste minuut op 3-2. Daardoor houdt de thuisploeg de drie punten in Bilthoven en staat de promovendus nu knap achtste op de ranglijst.

'27 Erwin Kruisbrink 0-1 (sc)
'52 Erwin Kruisbrink 0-2 (sc)
'58 Bram Weers 1-2
'63 Bram Weers 2-2
'69 Thomas Vis 3-2 (sc)

Tilburg – Amsterdam 0-2 (0-2)
Twee vroege goals van Amsterdam-spits Mirco Pruyser waren voldoende om Tilburg op de knieën te dwingen. Dat levert geen veranderingen op in de ranglijst. Amsterdam staat nog altijd derde, Tilburg zit nog in de gevarenzone. De Brabanders staan tiende en hebben Almere en hdm nog onder zich.

'8 Mirco Pruyser 0-1
'12 Mirco Pruyser 0-2

Bloemendaal – Den Bosch 1-0 (0-0)
Wie op veel doelpunten hoopte, waar Bloemendaal thuis dit seizoen toch een garantie voor lijkt, kwam bedrogen uit vandaag. In de 50ste minuut maakte Yannick van der Drift de enige goal van de wedstrijd, uit een strafcorner. Een nipte overwinning, maar wel eentje die Bloemendaal de eerste plaats van de ranglijst oplevert. Dit ten koste van Kampong, dat gelijkspeelde tegen Oranje-Rood.

'50 Yannick van der Drift 1-0 (sc)

hdm – HGC 0-5 (0-2)
HGC had weinig moeite met hekkensluiter hdm. De Haagse derby werd eigenlijk nooit spannend. Voor HGC was vooral Tristan Algera goed op schot. Hij scoorde een hattrick, allen uit de strafcorner.

'17 Tristan Algera 0-1 (sc)
'28 Tristan Algera 0-2 (sc)
'37 Rik van Kan 0-3
'45 Dick Mohlmann 0-4
'66 Tristan Algera 0-5 (sc)