FOK! Wat een weer: minder buien

In november komt de sint, de winter wint.

Hallo daar!

Dat was een leuke dag vandaag! Althans voor wie van echte herfstbuien houd. Ik ben er daar één van. Ik heb werkelijk genoten! De ene bui was nog heviger dan de andere en het zag zelfs even helemaal wit van de hagel. Onweer kwam er ook bij voor. Dit weerbeeld hield hier een groot deel van de dag stand. Ik kon rond 18.00 toch ruim 15 mm aftappen. Toch was het niet overal kommer en kwel. In het oosten en deels noorden bleven de buien vrij beperkt en werd er toch nog ruim vijf tot zes uur zon gemeten. In het zuiden was het dan weer geheel bewolkt met regelmatig regen, maar uiteindelijk klaarde het ook daar op. De actiefste buien bleven de hele dag door voor de kustprovincies bestemd. De wind draaide in de loop van de dag naar noord-noordwest. Bij buien kwamen soms flinke windstoten voor.

Verder zagen we de eerste sneeuwval in de Ardennen en in de Eifel. In de Alpen sneeuwde het nog harder en viel er plaatselijk méér dan een halve meter.

Hoe gaan we verder? Nou de komende uren blijven de buien nog wel actief, maar beperken zich steeds meer tot de kuststrook. In het binnenland wordt het wel overwegend droog. Door de huidige windrichting vallen de meeste buien in Zuid-Holland en Zeeland. In het oosten koelt het flink af tot een graad of 2, met kans op vorst aan de grond. In de kustprovincies moeten we het doen met 7 graden. De wind neemt wel geleidelijk wat af.

In de loop van morgen komt er een rug van hogedruk naderbij. Dat wil zeggen dat de buien die er in de ochtend nog vallen, in de loop van de dag gaan verdwijnen. Ook is of komt er meer ruimte voor de zon. De maxima liggen tussen de 10 in het westen en 7 in het oosten. De wind neemt verder af en is noordwestelijk.

Ik wens jullie een fijn begin van de nieuwe week!

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Zon en strand (Foto: Stephan5)
Het is (allang) weer voorbij die mooie zomer, althans de zomer van vorig jaar dan. Dit jaar was maar matig. ( foto: Stephan5)