SkiŽr Neureuther wint eerste wedstrijd als vader, Brit geeft historische winst weg

Alpineskiër Felix Neureuther heeft de eerste slalom van het World Cup-seizoen gewonnen. Voor de 33-jarige Duitser was het een bijzonder moment, want het was de eerste wedstrijd sinds Neureuther en biatlete Miriam Gössner ouders werden van een dochter.

De leiding was na de eerste run in handen van de Brit Dave Ryding, die 0,14 seconden sneller was dan Neureuther. Met 0,18 seconden achterstand deed ook de Noor Henrik Kristoffersen nog volop mee, de van een blessure terugkerende Marcel Hirscher hield de schade (+0,46) ook nog prima beperkt. 

In run twee maakte Mattias Hargin grote indruk. De Zweed stond na één manche nog op de twaalfde plek, maar zag de een na de ander zich stukbijten op zijn tijd. Zo ook landgenoot André Myhrer, die hard op weg was om de snelste tijd te pakken, maar kort voor het einde een poortje mistte.

Hirscher viel vervolgens ver terug en werd uiteindelijk zeventiende, Kristoffersen pakte de leiding. Die nam Neureuther gelijk over, maar hij zag hoe Ryding bloedsnel onderweg was. De Brit leek op weg naar de eerste Britse World Cup-zege ooit, tot hij een fout maakte en onderuit ging, waardoor het Neureuther was die kon juichen.