Oliveira wint weinig boeiende slotrace Moto2-seizoen

Motorcoureur Miguel Oliveira heeft het Moto2-seizoen afgesloten met zijn derde Moto2-zege ooit en tevens zijn derde overwinning op rij. De Portugees was vooral in de slotfase een maatje te groot voor wereldkampioen Franco Morbidelli, die na dit seizoen verkast naar de MotoGP.

Alex Marquez nam vanaf poleposition de leiding, hoewel hij daar wel flink om moest knokken met teamgenoot Morbidelli. Mattia Pasini nam plek drie in, voor Oliveira, Brad Binder, Dominique Aegerter en Francesco Bagnaia. Voor Pasini duurde het niet lang, na drie ronden schoof hij vanaf plek drie onderuit.

Morbidelli reed al snel wat weg van de rest, Marquez en KTM-teamgenoten Oliveira en Binder streden om de tweede plek, drie seconden voor een door Hafizh Syahrin aangevoerde groep. Lang gebeurde er weinig, maar zeven ronden voor het einde sloot Oliveira dan toch aan bij Morbidelli en de Portugees nam zelfs de leiding over.

Binder reed ruim achter Morbidelli onbedreigd op plek drie, maar daarachter moest Marquez lijdzaam toekijken hoe Bagnaia hem binnen hengelde en vervolgens passeerde. Oliveira reed uiteindelijk naar de zege, Morbidelli pakte plek twee en Binder stond net als zijn Portugese teamgenoot voor de derde keer op rij op het podium.