Snowboardster Maas zesde in World Cup big air Milaan

Snowboardster Cheryl Maas is het olympische seizoen prima begonnen. Tijdens de eerste big air-wedstrijd van het World Cup-seizoen, gehouden in Milaan, eindigde de ervaren Nederlandse als zesde.

Maas plaatste zich in de kwalificaties dankzij een prima tweede sprong voor de finale, waar zes dames aan meedoen. In die finale ging het minder lekker: bij de eerste sprong ging Maas onderuit en ook de tweede sprong lukte niet. De derde liet ze vervolgens schieten.

Anna Gasser was de enige die kon overtuigen in de finale. De Oostenrijkse, vorig jaar al dominant, won met 160,25 punten, ruim voor de 143,25 van de jonge Britse olympische hoop, Katie Ormerod. De Zwitserse Sina Candrian eindigde als derde.

Bij de mannen was de zege voor de 18-jarige Amerikaan Chris Corning. De wereldkampioen junioren op de slopestyle boekte daarmee zijn eerste grote big air-zege - in 2016 werd hij er wel wereldkampioen op bij de junioren. De nog een jaar jongere Amerikaan Redmond Gerard eindigde als tweede, Kyle Mack maakte het Amerikaanse feest compleet.

Een speciale vermelding was er nog voor de jonge Fin Rene Rinnekangas: bij zijn beste big air-optreden tot nu toe liet hij een aantal zeer fraaie capriolen zien, maar de zeer vrolijke tiener slaagde er niet in overeind te blijven.

De hoogtepunten van de vrouwenwedstrijd (Bron: YouTube)

De hoogtepunten van de mannenwedstrijd (Bron: YouTube)