Islanders kloppen Blues in NHL, Devils winnen eindelijk weer

De ijshockeyers van de St Louis Blues hebben na drie opeenvolgende overwinningen een nederlaag geleden. In het eigen Scottrade Center waren de New York Islanders te sterk, nadat de bezoekers in de eerste periode al drie goals lieten noteren: 2-5. De Blues houden nog wel de leiding in de Western Conference.

In het oosten kenden de New Jersey Devils een fantastische seizoensstart, maar met vier nederlagen op rij ging het de laatste dagen weer minder. Tegen de Florida Panthers kwam daar in het Prudential Center in Newark verandering in: Damon Severson en Kyle Palmieri hielpen de Devils naar een 2-1 zege en de derde plek in de conference.

In Nashville kregen de Predators bezoek van kampioen Pittsburgh Penguins en dat werd een fraai duel. De Penguins kwamen in de eerste periode op voorsprong, maar de Predators openden de tweede periode met drie goals in een handvol minuten. Toch werkten de Penguins zich terug naar 4-4 en moesten shoot-outs de doorslag geven. Daarin waren de Predators net te sterk.

Uitslagen NHL zaterdag
New York Rangers - Edmonton Oilers 4-2
Ottawa Senators - Colorado Avalanche 4-3
Boston Bruins - Toronto Maple Leafs 1-4
Carolina Hurricanes - Chicago Blackhawks 3-4 OT
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 1-2 SO
Montreal Canadiens - Buffalo Sabres 2-1 OT
New Jersey Devils - Florida Panthers 2-1
Philadelphia Flyers - Minnesota Wild 0-1
Nashville Predators - Pittsburgh Penguins 5-4 SO
St Louis Blues - New York Islanders 2-5
Arizona Coyotes - Winnipeg Jets 1-4
San Jose Sharks - Vancouver Canucks 5-0

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)