Leidse basketballers na inhaalrace ook te sterk voor Den Bosch

Zorg en Zekerheid Leiden blijft maar winnen in de Dutch Basketball League. Zaterdagavond kreeg de ploeg bezoek van New Heroes Den Bosch en ook die gingen onderuit, zij het nipt.

Het werd een bijzonder vermakelijk potje tussen de twee ploegen, met Carrington Love (Leiden) en Keshun Sherrill (Den Bosch) die het publiek op de nodige individuele hoogstandjes trakteerden. Na een goed begin van Leiden nam Den Bosch langzaam maar zeker de leiding over en na het derde kwart stond het 59-66.

Den Bosch leek de wedstrijd af te gaan maken, drie minuten voor tijd stond het 70-78. Love ging zijn ploeg echter voor en met vijf punten in krap een halve minuut was het gat bijna gedicht. Een driepunter van diezelfde Love zorgde ervoor dat de laatste minuut begon met een 79-81 stand.

Love maakte het ook nog eens af door Leiden met nóg een drietje op 82-81 te zetten, waarna hij ook nog de eindstand op 83-81 bepaalde met een vrije worp. Het zal geen verrassing zijn dat vooral Love de score droeg, hij kwam tot 34 punten.

Aris Leeuwarden boekte thuis een knappe 79-73 zege op Apollo Amsterdam, Forward Lease Rotterdam was met 79-62 te sterk voor Basketbal Academie Limburg uit Weert.