FOK! Wat een weer: guur met veel buien

Wie houdt van wind, november bemint.

Hallo daar!

Het was een wisselvallig dagje gisteren. Op de ene plek scheen de zon wat vaker dan op de andere, maar er vielen ook enkele buien. Vergeleken met de dag ervoor stond er wel wat minder wind.

Vandaag belooft dan een gure dag te worden. In de ochtend vallen er al een paar buien, maar dat aantal neemt steeds verder toe en zullen ook flink activeren. Er is een goede kans op onweer en hagel en mogelijk ook zware windstoten. Toch zal de zon zich ook niet helemaal onbetuigd laten. Tussen de buien door zijn er prachtige wolkenluchten zichtbaar. In de loop van de middag trekken de meeste buien zich terug richting het westen en wordt het in het binnenland droger. Het is koud met maxima van hooguit 7 graden. In een bui nog wat lager. De wind is westelijk en draait later naar noordwest. Aan zee kan een krachtige tot harde wind komen te staan. In het binnenland houden we het op kracht 4 tot 5.

Prettig weekend!

Update 09:30 uur
Het KNMI heeft code geel afgegeven voor onweersbuien en zware windstoten in de kustprovincies. 

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Portugal qltel (Foto: qltel)
Nog een mooi plaatje van qltel op zijn reis naar Portugal. (foto:qltel)