UFC-legende Silva weer betrapt op doping

UFC-legende Anderson Silva is weer eens betrapt op het gebruik van doping. Aranha werd in januari 2015 al eens betrapt op het gebruik van een steroïde en moest destijds een jaar toekijken.

De 42-jarige Braziliaan zou op 25 november de octagon betreden tijdens UFC Fight Night Shanghai, maar nu blijkt dat hij eind oktober is betrapt op het gebruik van een verboden middel. In afwachting van zijn definitieve straf - in veel sporten zou dat minstens vier jaar zijn voor een tweede overtreding - is Silva voorlopig geschorst.

Silva wordt door velen gezien als een van de beste MMA-vechters ooit. In 2006 kroonde hij zich tot UFC-kampioen in het middengewicht, een titel die hij pas 2457 dagen later kwijtraakte: in 2013 was Chris Weidman de eerste die hem in de UFC versloeg, na een nog altijd historische reeks van zestien opeenvolgende overwinningen - waarvan tien titelgevechten.

Na het verliezen van zijn titel verloor Silva nog eens van Weidman en won hij van Nick Diaz, een zege die hij wegens zijn eerste positieve dopingtest kwijtraakte. Michael Bisping en Daniel Cormier versloegen hem vorig jaar, in februari boekte Silva tegen Derek Brunson toch nog eens een zege.