NHL-goalie Luongo stijgt op eeuwige winstranglijst met 455e zege

IJshockeyer Roberto Luongo heeft zijn 455e zege in de NHL te pakken. De goalie van de Florida Panthers zag vrijdagavond hoe zijn ploeg op bezoek bij de Buffalo Sabres met 1-4 won.

De 38-jarige Luongo gaat met de winst voorbij aan Curtis Joseph en staat nu op de vierde plek op de eeuwige winstranglijst voor goalies. Met 484 overwinningen is Ed Belfour nog relatief binnen bereik, daarna wordt het lastiger: Patrick Roy staat op 551, de legendarische Martin Brodeur voert de lijst met 691 zeges aan.

Ook Luongo's collega Braden Holtby (Washington Capitals) had wat te vieren. De Capitals versloegen de Penguins met 4-1, de 200e NHL-zege voor Holtby. Het was pas de 319e NHL-wedstrijd voor Holtby, waarmee hij de op één na snelste goalie ooit is die tweehonderd zeges boekt. Alleen Ken Dryden deed dat beter: in de jaren zeventig had hij bij de Montreal Canadiens aan 311 wedstrijden genoeg om tweehonderd overwinningen te pakken.

De Vegas Golden Knights boekten na een moeizame periode weer eens een fraaie overwinning. De Winnipeg Jets, directe concurrenten in de strijd om plek drie in de Western Conference, werden met 5-2 verslagen. De Ottawa Senators rekenden in de Global Series in Stockholm na overtime af met de Colorado Avalanche: 3-4. 

Uitslagen NHL vrijdag
Vegas Golden Knights - Winnipeg Jets 5-2
Buffalo Sabres - Florida Panthers 1-4
Washington Capitals - Pittsburgh Penguins 4-1
Colorado Avalanche - Ottawa Senators 3-4 OT
Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes 1-3
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins 3-2 OT
Dallas Stars - New York Islanders 5-0

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)