Zweden klopt ItaliŽ in WK play-off

Zweden heeft een belangrijke stap gezet op weg naar het wereldkampioenschap voetbal volgend jaar in Rusland. De Zweden wonnen het eerste duel in een play-offf tegen Italie met 1-0.

Het duel in Solna was grimmig. Marcus Berg kreeg al binnen twee minuten een gele kaart. De thuisploeg liet zich daardoor niet van de wijs brengen en was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Het kreeg vooral via de counter mogelijkheden, maar deze werden niet benut. O.a. een schot van Toivonen ging net naast. Namens de Italianen werd alleen Belotti gevaarlijk, maar ook zijn kopbal ging naast.

In de tweede helft liepen de gemoederen nog verder op en het leek erop dat de Italianen hier het beste mee om konden gaat. De druk van de bezoekers werd steeds groter maar het was toch Zweden dat scoorde, een schot van Johansson trof via Parolo en De Rossi doel. De Italianen gingen vervolgens op jacht naar de gelijkmaker maar het kwam niet verder dan een schot op de paal van Darmian.

Volgende week maandag staat in Milaan de return op het programma wacht Italie een zware klus om niet voor het eerst sinds 1958 het WK te missen.