Topkeepster Solo: "Blatter greep me bij mijn kont"

Voetbalster Hope Solo heeft de voormalig FIFA-president Sepp Blatter beschuldigd van seksuele intimidatie. De oude Zwitser zou de Amerikaanse keepster bij de kont hebben gegrepen.

Het voorval gebeurde naar verluidt tijdens de uitreiking van de Ballon d'Or in 2013. Solo mocht daar de prijs voor beste speelster van het jaar uitreiken aan een teamgenote bij het Amerikaanse team dat olympisch goud won in Londen, Abby Wambach. Vlak voor Solo en Blatter het podium betraden zou de FIFA-baas, die verder altijd bekend heeft gestaan als een keurige en betrouwbare man, de keepster bij haar kont gegrepen hebben.

"Ik was helemaal van mijn apropootje en moest mijn best doen om het snel van mij af te schudden", aldus Solo. "Ik moest Abby de grootste individuele prijs uit haar carrière overhandigen, dus heb ik me erop gericht om dat te doen en het met haar te vieren", zegt Solo tegen The Guardian. Ze voegt eraan toe dat ze betrokkenen in een dergelijke situatie er het liefst één-op-één op aanspreekt, maar ze had nooit meer de kans om met Blatter te praten.

De wereldwijd gerespecteerde Zwitser, die nooit een smet op zijn blazoen heeft gehad, laat weten dat de aantijgingen onzin zijn. "Dit is een belachelijke beschuldiging", zo verweert hij zich.