FOK! Wat een weer: wisselende weerkaarten

Als in november de haan kraait, dan is het gras weer gemaaid.

Hallo daar!

Er stond vandaag een pittig briesje uit een westelijke richting. Vanochtend was het overal bewolkt en viel er enige tijd regen. De hoeveelheden waren niet spectaculair. Er viel over het algemeen 5 mm of minder. Vanmiddag kregen we echter een tweedeling. In de noordelijke helft van het land vielen veel buien met soms ook hagel. Onweer is echter weinig tot niet waargenomen, want de doorgroei van de wolken was daarvoor net te laag. In de overige delen van het land was het overwegend droog en hier en daar deed de zon soms goeie zaken. Maar de harde wind maakte het weer wat minder aangenaam.

Komende nacht kan er in het noorden nog een bui vallen, terwijl de bewolking in het zuiden toeneemt. Daar gaat het dan ook langere tijd regenen. Het midden zit er tussenin met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De minima liggen rond de 6 graden. 

Morgen lijken de wolkenvelden weer te gaan overheersen en in het zuiden valt eerst nog wegtrekkende regen. De mate van opklaringen is vrij onzeker. Ik denk over het algemeen wel wat minder zon dan vandaag. Maar laten we positief zijn, er zullen ook zeker plaatsen zijn waar de zon wél even doorbreekt. Verder is er overal wel kans op een bui. De maxima liggen rond de 9 graden. Als de zon even goed doorbreekt is een 10 graden nog net haalbaar. De wind draait later op de dag van zuidwest naar noordwest. In het binnenland is die matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig.

Zondag lijkt een heel gure dag te worden, maar dat vertel ik in mijn volgende weerpraatje.  

Fijne avond!

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

ZonsopkomstM (Foto: DJMO)
De zonsopkomst was mooi deze week. Zelfs in de stad kun je daar mooie opnames van maken. (foto: DJMO)