Jongeman eet hersenen date, spoelt het weg met bloed

Een jonge Russische poëet, vroeg in de twintig, staat binnenkort voor de rechter wegens een vrij gruwelijke moord. De jongeman had via social media afgesproken met een 45-jarige vrouw, met wie hij in maart op stap ging in Valday, in het noordwesten van Rusland.

Volgens de lokale autoriteiten kregen de twee tijdens de date echter ruzie, wat nogal uit de hand liep. De man sloeg zijn date met een wijnfles op het hoofd, waarna hij het karwei met een mes afmaakte. Met een hamer opende hij vervolgens haar schedel, om de hersenen van de arme vrouw 'stukje voor stukje' op te eten, zo valt in het verslag van onderzoekers te lezen. Hersenen zijn wellicht niet heel smakelijk - uw redacteur kan er niet over meespreken - en dus besloot de man het geheel weg te spoelen. Niet met een wijntje, maar met het bloed van zijn slachtoffer.

Lokale media zeggen dat de man, wiens naam verder niet genoemd wordt, vorig jaar nog door het Russische schrijversgilde benoemd werd tot 'Poëet van het Jaar' in Rusland. Kort na de moord werd hij opgepakt, waarbij agenten muren aantroffen die vol stonden met tekst, uiteraard geschreven met bloed. 'Bewijs van kannibalisme' werd eveneens direct gevonden. 

De verdachte bekende de moord al snel, waarna een medisch en psychologisch onderzoek geregeld werd om te kijken of hij mentaal wel helemaal in orde was. Bij iemand die bovengenoemde feiten pleegt zit mogelijk per definitie wel ergens een steekje los, maar na maanden onderzoek besloot men wel dat de misdaad 'met een heldere geest' begaan was. Nu het onderzoek naar zijn mentale gesteldheid afgerond is, kan de rechtszaak tegen de hersenliefhebber beginnen.