Duitser Walther boekt eerste zege in tweemansbob, De Bruin 20e

Bobsleeër Nico Walther heeft de eerste World Cup-wedstrijd in de tweemansbob gewonnen. In het Amerikaanse Lake Placid was de Duitser samen met Christian Poser de beste, wat zijn eerste zege ooit in de tweemansbob betekende.

Vorig seizoen boekte Walther in de tweemansbob nog weinig succes, hoewel hij in de twee seizoenen daarvoor tot de wereldtop behoorde. Met Poser achter zich ging het in run één achter al uitstekend en de Duitser zette de snelste tijd neer, 0,01 seconden voor de Zwitsers Rico Peter en Simon Friedli. Op 0,09 seconden was plek drie voor de Amerikaan Nick Cunningham en zijn nieuwe remmer Ryan Bailey, een ex-topsprinter met een persoonlijk record van 9,88 op de 100 meter en een vierde plek op de Olympische Spelen van 2012 op diezelfde afstand.

In de tweede run maakten vooral de Amerikaan Cody Bascue en zijn remmer Carlo Valdes indruk. Het duo noteerde de snelste tijd en schoof zo op van plek zes naar de derde plaats, Bascue's eerste World Cup-podium ooit. Peter viel door nog een relatief matige starttijd terug naar plek vijf, nog achter de Canadees Justin Kripps. Cunningham won bij de start flink wat op Walther, maar de Duitser was onderin de baan razendsnel en bleek uiteindelijk 0,11 seconden sneller, waardoor hij voor Cunningham en Bascue de winst pakte.

De Nederlander Ivo de Bruin, met Bror van der Zijde aan zijn zijde, eindigde als twintigste.