Nieuwe Star Wars trilogie aangekondigd

Bob Iger, CEO van Disney, heeft zojuist aangekondigd dat Lucasfilm een nieuwe trilogie in het universum van Star Wars gaat ontwikkelen. Rian Johnson gaat deze films ontwikkelen en vermoedelijk ook regisseren. Deze trilogie zal zich afspelen buiten de bekende Skywalker-saga.

Rian Johnson is ook de regisseur van de aankomende Star Wars-film, The Last Jedi. Het vertrouwen in deze aanstaande film en regisseur was al hoog, maar nu wordt alleen maar meer duidelijk dat Johnson met The Last Jedi een film heeft afgeleverd waar Disney erg tevreden over is. Toen onlangs een nieuwe regisseur voor Episode IX werd aangesteld en dit niet Johnson bleek te zijn, gingen er al alarmbellen rinkelen. Nu is duidelijk dat Johnson de kans krijgt iets geheel eigen te ontwikkelen in het Star Wars-universum.

Rian Johnson Last Jedi
Regisseur Rian Johnson

Op dit moment maakt Lucasfilm nog niet meer bekend. Een release datum is nog niet gegeven. Naast deze nieuwe trilogie zal er ook een live-action televisieserie worden ontwikkeld voor het nieuwe streaming platform dat Disney in 2019 wil lanceren.