Angelique Houtveen zit niet in het Glazen Huis om een statement te maken

Angelique Houtveen is niet speciaal door 3FM voor het Glazen Huis gekozen omdat ze een vrouw is. Volgens haar is het niet meer dan logisch omdat ze nu een programma in de dagprogrammering heeft.

"Nu er twee vrouwen op de dag zitten is het logisch dat je er daar een van kiest", zegt Angelique tegen NRC. "Het zou dit jaar wel héél gek zijn als er geen vrouw in zat. Dat ik een vrouw ben is hartstikke leuk en ik vind het tof dat er na acht jaar weer een vrouw meedoet, maar ik heb niet het gevoel dat ik daar zit om een statement te maken."

3FM-collega Roosmarijn Reijmer pleitte eerder dit jaar voor meer vrouwen in de programmering van de zender. Ook stelde ze dat er dit jaar zeker een vrouw het Glazen Huis in moet. "Er is nu echt geen enkel excuus meer", zei ze daarover in juni in NRC.

Angelique gelooft wel dat het pleidooi van Roosmarijn indirect heeft meegespeeld. "Natuurlijk heeft wat Roos heeft gezegd meegespeeld, maar ook weer niet alleen. Er vielen gaten in de dagprogrammering waardoor Eva Koreman en ik konden doorstromen en ik denk dat Roosmarijn dat proces heeft versneld met haar interview."

Zelf moest Angelique nog wel even over haar deelname nadenken toen ze werd gevraagd. "Het is een grote eer, maar het is ook heel groots. Je zit op zo'n plein, iedereen komt kijken, daar moet je wel klaar voor zijn. Maar ik dacht: natuurlijk kan ik dat! En ik vind dat ik het ook moet doen voor dat goede doel. Daar wil ik me graag voor inzetten."

Angelique Houtveen gaat geen statement maken
Angelique Houtveen zit niet in het Glazen Huis om een statement te maken (Foto: BuzzE)