System Shock-reboot boekt flinke vooruitgang

De reboot van System Shock die wordt ontwikkeld door Night Dive Studios begint al aardig vorm te krijgen, zoals we kunnen zien in een nieuwe backer video update. Dat mag ook wel aangezien de game in het tweede kwartaal van volgend jaar al uit moet komen.

Nightdive Studios is een Amerikaanse ontwikkelaar die zich specialiseert in het heruitvinden van oude game-klassiekers. Medio vorig jaar startte de studio een Kickstart-project voor een reboot van System Shock met een pledge goal van 900.000 dollar. Dit werd vrij snel gehaald en niet veel later werden er stretch goals geïntroduceerd voor macOS- en Linux-versies. Onder andere veteraan-ontwerper Chris Avellone en enkele andere ontwikkelaars van Fallout: New Vegas zijn bij het project betrokken.

In de nieuwe backer video is te zien hoe een aantal afdelingen op het ruimtestation Citadel Station er momenteel uitzien, en wordt er één en ander aan combat gepresenteerd. Zo zien we een aantal manieren waarop met de gemuteerde wezens die op het ruimtestation aanwezig zijn afgerekend kan worden. Een releasedatum is er nog niet maar Night Dive mikt op een release in Q2 van 2018 voor pc (Windows, Mac, Linux), PlayStation 4 en Xbox One.