Blind: "Vind dat mijn vader onrecht is aangedaan"

Daley Blind is het niet eens met de kritiek op zijn vader, Danny Blind, die eerder ontslagen werd als bondscoach van het Nederlands elftal.

Danny Blind nam het stokje over van Guus Hiddink, maar ook hij kon er niet voor zorgen dat het Nederlands elftal beter ging voetballen. Hierdoor moest Blind snel plaats maken voor Dick Advocaat. Daley Blind vindt niet dat zijn vader veel kan worden verweten.

"Ik vind dat mijn vader onrecht is aangedaan", vertelt Daley Blind in gesprek met De Telegraaf. "Maar laat ik het zo zeggen: je weet dat het bondscoachschap een fantastische baan is, maar dat je kritiek krijgt als het niet loopt. Hij is niet op de ideale manier ingestapt (na het ontslag van Guus Hiddink, red.). Dat was niet zo gepland. Het liep mede door de vele blessures niet, maar we speelden ook niet goed. Laten we kritisch blijven."

Verder wilde Blind er niet veel over kwijt. "Het ontslag van mijn vader zorgt ook voor een andere dimensie. Ik wil me daar liever niet over uitlaten. Misschien is het later een goed moment om daar samen met mijn vader eens uitgebreid over te spreken. Nu wilde ik de vragen daarover één keer vermijden", aldus de international.