YouTube-oprichter vervangt Spacey

YouTube-oprichter Chad Hurley vervangt acteur Kevin Spacey op het evenement BusinessBoost Live in Rotterdam. Dat heeft organisator ING donderdag bekendgemaakt. De bank besloot vorige week de samenwerking met de House of Cards-acteur te beëindigen na aanhoudende geruchten over seksueel misbruik.

Chad Hurley, oprichter en voormalig CEO van YouTube, is de nieuwe hoofdspreker. Hij richtte in 2005, samen met twee ex-collega's van PayPal, de videosite YouTube op. Anderhalf jaar later verkochten ze het platform voor 1,65 miljard dollar aan Google. Sinds 2013 is hij mede-eigenaar van video-editing website Mixbit, dat hij startte met één van de YouTube-oprichters. In Rotterdam vertelt Hurley over YouTube en de investeringen die hij daarna heeft gedaan.

Met de komst van Hurley is de line-up voor het zakelijke evenement dat op 29 november wordt gehouden in Rotterdam Ahoy weer compleet. Andere bekendheden op het podium zijn onder anderen tv-producent John de Mol en Zwarte Piet Pieter Zwart (Coolblue).

YouTube-oprichter vervangt Spacey
YouTube-oprichter vervangt Spacey (Foto: BuzzT)