Grim: "Na Roemenië is het avontuur bij de bond voorbij"

Fred Grim gaat zijn laatste twee interlands in als assistent-bondscoach. De 52-jarige trainer wil weer op eigen benen staan. De oefenwedstrijden tegen Schotland en Roemenië zullen naar verwachting de laatste wedstrijden zijn onder leiding van Dick Advocaat en zijn assistent Ruud Gullit en nu is het vertrek van Grim al definitief.

In mei sloeg hij twee aanbiedingen van profclubs af omdat hij geloofde dat het Nederlands elftal zich nog zou kunnen plaatsen voor het WK 2018. "Daarom ben ik gebleven na het vertrek van Danny Blind en de komst van Dick Advocaat en Ruud Gullit afgelopen zomer. Ik wilde sowieso de kwalificatiereeks afmaken en daarna eventueel nog met Oranje naar het WK", vertelt Grim tegen De Telegraaf.

De KNVB liet Grim na de mislukte kwalificatiereeks weten geen gebruik meer te willen maken van zijn diensten, maar aangezien zijn contract pas op 31 december afloopt verzocht de bond hem of hij toch nog op de bank plaats kon nemen.

"Een vanzelfsprekendheid. Ik zou sowieso zijn gekomen, maar na Roemenië is het avontuur bij de bond voorbij en richt ik me op een nieuwe uitdaging als zelfstandig clubcoach." De 52-jarige trainer was eerder zelfstandig werkzaam bij Jong Oranje en Almere City FC.