IO Interactive bezig met nieuwe Hitman-game

De Deense gameontwikkelaar IO Interactive heeft bevestigd bezig te zijn met een nieuwe Hitman. Dit werd bekendgemaakt in een blogpost waarin de release van Hitman GOTY werd gevierd, de complete editie van de laatste Hitman-titel.

"We maken al flinke stappen [met de nieuwe Hitman]. We hebben een aantal compleet nieuwe features die niet eerder in de franchise zijn voorgekomen, en we kunnen niet wachten om jullie meer te vertellen", zo legt IO-baas Hakan Abrak uit. Schijnbaar kunnen ze wel wachten, want even verderop in de blogpost zegt Abrak niet meer te kunnen zeggen tot 'ergens' in 2018.

Niet zo lang geleden zat de Deense studio nog in zwaar weer. Uitgever Square Enix besloot om de ontwikkelaar in mei van dit jaar in de verkoop te gooien, waarna deze de eer aan zichzelf hield en besloot om opnieuw een onafhankelijke partij te worden. Enkele weken daarna werd IO Interactive getroffen door een forse ontslagronde.

Desondanks doet de nieuwste Hitman-game het best goed: volgens Abrak hebben inmiddels 7 miljoen gamers de titel gespeeld. De GOTY-editie omvat alle content van season one plus een nieuwe 'patient zero' campaign bestaande uit vier missies, drie nieuwe escalation contracts, drie nieuwe wapens, nieuwe outfits en 40 nieuwe challenges in de nieuwe campaign.