Francisco van Jole bekent aanranding, soort van

"Francisco van Jole voerde mij, een anonieme vrouw van 23, dronken, bracht me naar zijn hotel, ging tussen mij en zijn hoteldeur staan, kleedde zich uit en ging op me liggen, ondanks dat ik nee zei." Dat is het bijschrift bij een video die is opgedoken op filmpjessite Dumpert.

In de video is een gesprek te horen tussen een naar eigen zeggen 23-jarig meisje en wat lijkt op journalist Francisco van Jole. In het gesprek confronteert de vrouw in kwestie de journalist met zijn gedrag. "Francisco van Jole voerde mij, een vrouw van 23, dronken, bracht me naar zijn hotel, ging tussen mij en zijn hoteldeur staan, kleedde zich uit en ging op me liggen, ondanks dat ik nee zei. #metoo Francisco"Er is bij de politie nog geen aangifte bekend.

In het gesprek geeft de man toe wat hij gedaan heeft en verontschuldigt zich met een aantal dooddoeners. Op Twitter ligt van Jole inmiddels flink onder vuur. Van Jole heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen. Op Joop.nl vele berichten over #metoo, maar ook daar ontbreekt deze beschuldiging.

Van Jole (foto: publiek domein)
Van Jole (foto: publiek domein)

Overigens gaf van Jole eerder tijdens een vraaggesprek al eens aan dat hij weleens een stommerik is geweest. Of deze aantijgingen waar zijn moet uiteraard nog blijken, maar dat geldt in principe voor alle beschuldigingen. Oordeel zelf. Je vindt de video hier.

Update 13:53
Van Jole heeft op NPO1 toegegeven dat het gesprek daadwerkelijk heeft plaatsgevonden. Uiteraard legt hij het verhaal anders uit en is hij zelf het slachtoffer. Hij bekent ook dat het één keer is gebeurd en het bij die ene keer is gebleven. Heel zielig voor van Jole dus. Het verhaal van van Jole hieronder.