FOK! Wat een weer: weinig zon, dus saai weer

Als de zon vroeg onder gaat, staat er op de winter geen maat.

Hallo daar!

Zo. En dat is één. De allereerste vorstdag is een feit en die werd door veel mensen bejubeld. De koukleumen onder ons hebben de kachel inmiddels alweer een paar graden hoger gezet. Op veel plaatsen was het vandaag een prachtig zonnige dag. Behalve in het noordoosten en oosten. Daar bleef het een groot deel, of zelfs de gehele dag grijs. Daar was het dan ook maar 4 graden, terwijl het in de zonnige gebieden nog 9 graden werd. Persoonlijk vond ik het al flink koud aanvoelen. Van mij mag het zo weer lente en zomer worden. We staan echter aan de vooravond van de winter en wie weet wat die ons gaat brengen.

Bewolking die zich nu boven de oostelijke provincies bevind, die gaat zich geleidelijk aan uitbreiden. Voor het zover is koelt het in het midden en westen bij een heldere hemel nog af tot rond of iets onder het vriespunt. In gebieden waar het al bewolkt is gaat het niet vriezen. Zodra de bewolking zich aandiend lopen de minima weer op. Ook kan er in de genoemde  opklaringsgebieden nog mist ontstaan. Tegen de ochtend is er in de oostelijke helft wat lichte regen mogelijk.

Morgen zit het hele land in de bewolking. Dat is wel even een ander gezicht dan vandaag. Het lijkt echt een heel saaie dag te worden. In eerste instantie kan er in de zuidoostelijke helft nog wat regen of motregen vallen, maar later wordt het daar net zoals elders wel overwegend droog. Het kwik loopt op tot ongeveer 8 graden. Er staat een zwakke tot matige wind die later naar een noordelijke richting draait.

Fijne avond en tot morgen! 

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Vorst bij DJMO (Foto: DJMO)
Ook bij DJMO kwam het vannacht tot lichte vorst. Het eerste licht winterse plaatje is een feit. (foto: DJMO)