Wielertalent Vanacker (20) overleden

De Belgische wielerwereld is in rouw. Belofte Bjarne Vanacker werd maandagochtend dood aangetroffen in zijn bed. De talentvolle wielrenner werd slechts 20 jaar oud. 

Vanacker reed voor EFC-L&R-Vulsteke, een opleidingsploeg met banden met World Tour-formatie Trek-Segafredo. Waaraan hij is overleden is nog niet bekend. Bij fysieke testen werd nooit enig probleem gevonden, zo zegt ploegmanager Michel Pollentier. Dinsdag wordt een autopsie uitgevoerd op Vanacker's lichaam, wat gebruikelijk is in het geval van het plotselinge overlijden van een dergelijk jong persoon. 

"We hebben nooit iets gehoord over problemen met zijn hart, terwijl onze renners elk jaar gescreend worden. Bjarne's overlijden komt erg hard aan, ik ben er echt niet goed van. We gaan even overleggen wat we het beste kunnen doen om zijn ploeggenoten op te vangen", vertelt Pollentier.

Vanacker reed dit jaar een aantal prima uitslagen bij elkaar. Zo eindigde hij als vijftiende in de Ronde van Lombardije voor beloften en werd hij 22e in de sterk bezette Giro della Valle d'Aosta. Op het Belgisch kampioenschap tijdrijden voor renners tot 23 jaar eindigde Vanacker als tiende.