Gullit legt eigen lot in handen Advocaat: "Prettig gewerkt met Dick"

Als Dick Advocaat vertrekt als bondscoach van het Nederlands elftal, dan neemt ook Ruud Gullit afscheid als assistent-bondscoach. In de komende periode staan voor Oranje de oefeninterlands tegen Schotland en Roemenië op het programma en er wordt volop gespeculeerd over de mogelijkheid dat dit de laatste wedstrijden zullen zijn voor Advocaat als eindverantwoordelijke.

"Als de KNVB zou besluiten door te willen gaan met Advocaat, zou ik dat geweldig vinden", vertelt Gullit bij Rondo op Ziggo Sport. Werken onder een andere bondscoach wil hij niet. "Dat is gevoelsmatig. Zoals het nu was vond ik het prima. Ik heb prettig gewerkt met Dick. Hij heeft veel ervaring en bondscoach is toch heel wat anders dan clubtrainer. Ik heb bewondering voor de manier waarop Dick dat doet."

Verschillende namen worden genoemd als opvolger van Advocaat en daarbij vielen ook enkele namen van buitenlanders, maar dat ziet Gullit niet zitten. "Ik zie niet de oplossing in een buitenlander als bondscoach. Wij weten best wel hoe het moet en ook hoe we een team moeten vormen. Daar ben ik van overtuigd. We hebben ons op de valreep niet gekwalificeerd voor het WK, maar zaten wel in een reeks waarin we het gevoel kregen dat we weer kunnen winnen met Oranje. Zelfs als we niet goed speelden."