Tramrestaurant rijdt bijzondere millenniumrit

De voormalige Haagse tram 3035 werd 3 jaar geleden omgebouwd tot rijdend restaurant. 6 dagen per week kunnen 44 gasten genieten van de culinaire uitspattingen van Executive Chef Pierre Wind, terwijl de tram zich een weg baant door het centrum van Den Haag, naar Scheveningen en terug. Met behulp van crowdfunding, waaraan 177 personen meededen, heeft oprichter en eigenaar Bobby van Galen (38) zijn droom kunnen naleven en staat het restaurant sinds 11 mei 2014 officieel “op de rails”.

Tramrestaurant rijdt milleniumrit  (Foto: Hoftrammm)
Tramrestaurant rijdt millenniumrit (Foto: Hoftrammm)

Het is uitermate bijzonder om mee te maken, dat je droom werkelijkheid wordt. Elke dag werken we erg hard met het gehele team, om alle gasten een bijzondere belevenis te geven. Dat we dit voor de 1.000ste keer mogen gaan doen, is voor ons een bijzondere mijlpaal, maar maakt rit 999 of 1001 niet minder belangrijk”. aldus Van Galen.

Ook voor televisiekok Pierre Wind is dit een bijzonder moment: “Ik heb vanaf dag 1 geloofd in dit concept”. Als Executive Chefkok vervult Pierre Wind niet alleen een culinair adviserende rol. Hij rijdt gemiddeld 1 keer per week mee aan boord en is uiteraard op 7 november ook aanwezig. “Ik heb met Bobby afgesproken dat onze menu’s 50% experimenteel en 50% traditioneel mogen zijn. Bobby zorgt voor tegengewicht, maar gelukkig kan ik in de gerechten nog wel de grens opzoeken”.

Tramrestaurant rijdt milleniumrit  (Foto: Hoftrammm)
Tramrestaurant rijdt millenniumrit (Foto: Hoftrammm)

Vervolg
De 44 gasten die op de 1.000ste rit meerijden, krijgen ook een “sneak preview” in het (nog te openen) nieuwe restaurant van het duo Wind en van Galen. Aan de Laan van Middenburg 1 in Voorburg verrijst Trammmhuys. “Onze voorbereidingskeuken voor de culinaire tramritten is op deze locatie gevestigd. We hebben dit de laatste weken verbouwd, zodat het ook plaats biedt aan ongeveer 26 gasten. In het restaurant is de keuken gebouwd in een oude tram. Dit keer dus geen restaurant in een tram, maar een tram in het restaurant."

Hij vervolgt: "Ook dit maal is Pierre Wind verantwoordelijk voor de gerechten, waarin Cuisine á la table (afmaken van gerechten aan tafel) centraal staat. Op 29 november opent Trammmhuys officieel de deuren, maar op 7 november krijgen de 44 gasten van Hoftrammm alvast een voorproefje”. aldus van Galen.

Tramrestaurant rijdt milleniumrit  (Foto: Hoftrammm)
Tramrestaurant rijdt milleninumrit (Foto: Hoftrammm)