Voetbalclubs New York winnen, maar zijn uitgeschakeld in play-offs MLS

De twee New Yorkse voetbalclubs die actief zijn in de MLS zijn beiden uitgeschakeld in de strijd om de Amerikaanse landstitel. In de play-offs boekten beide ploegen een overwinning in de return, maar het was niet voldoende om door te gaan.

In de halve finales van de Eastern Conference speelden de New York Red Bulls in Canada tegen Toronto FC. Dat had in New York met 1-2 gewonnen en in Canada werd het een flink gevecht. Nog voor rust had Sacha Kljestan van de Red Bulls zijn tweede gele kaart te pakken, maar dat mocht de pret op het veld niet deren: Toronto moest het in de gehele tweede helft immers ook met tien man doen, dankzij een rode kaart voor Jozy Altidore. 

Al vroeg in de tweede helft gloorde er hoop voor de Red Bulls, nadat Bradley Wright-Phillips de score opende. Sebastian Giovinco misdroeg zich aan Canadese zijde en besloot dat het een strak plan was om de scheidsrechter ogenschijnlijk de huid vol te schelden. Met geel in plaats van rood kwam hij nog goed weg, maar hij is wel geschorst voor de volgende wedstrijd. Het bleef bij 0-1 en dus speelt Toronto de finale van de Eastern Conference.

In die finale neemt Toronto het op tegen Columbus Crew. Die ploeg speelde in New York tegen de andere club aldaar, New York City FC. David Villa (penalty) en Andraz Struna hielpen de thuisploeg aan de winst, maar na de 4-1 in Columbus was dat net niet voldoende voor de New Yorkers.

In het westen hadden de Seattle Sounders zich via de Vancouver Whitecaps al voor de finale geplaatst. Daarin nemen ze het op tegen Houston Dynamo, dat op bezoek bij de Portland Timbers met 1-2 won, dankzij goals van Dylan Remick en Mauro Manotas, terwijl Dairon Asprilla de Timbers nog op voorsprong had gezet. Na de 0-0 in Houston voegde de uitploeg zich zo bij de laatste vier in de MLS.

Op 21 november worden de heenwedstrijden in de conference-finales gespeeld, op 29 en 30 november volgen de returns.