FOK! Wat een weer: mist, vorst en zon

Als Simon en Judas komen, begint men de winter te schromen.

Hallo daar!

Vandaag was het een prima dag. Er stond weinig wind en de zon scheen geregeld. Toch had je wel de pech als je onder een wolkenveld zat, want er stond heel weinig wind en daardoor bleven die lokale wolkenvelden lang boven je hoofd hangen. Dat gebeurde bij mij thuis ook. Er vielen zelfs nog een paar spetterbuitjes. Aan het einde van de middag loste de meeste bewolking op en werd het op veel plaatsen helder. Toch blijft dat niet overal zo.

Na zonsondergang ontstonden er diverse mistbanken en de komende uren breiden die zich verder uit. Ook kunnen mistgebieden boven Duitsland ons land intrekken. De zogenaamde advectieve mist. Ook koelt het daarbij flink af. Ik verwacht behalve in de kustprovincies temperaturen die iets onder nul komen te liggen. Ongeveer -1 a -2 graden. Aan zee minima van +2 of +3 graden. Het is dus uitkijken dat de mist niet aanvriest. Ook kan het zeer lokaal, en dan met name op bruggen en viaducten plaatselijk glad worden. Toch verwacht ik zeker geen grootschalige gladheid.

Morgen kan het even duren voordat de mist oplost. Ik zou zelfs nog verder willen gaan: het is maar de grote vraag of de mist wel overal oplost. Er kunnen best plaatsen zijn waar het de hele dag grijs, nevelig of mistig blijft. Waar dat gebeurt kun je helaas nooit aangeven. Toch verwacht ik dat op veel plaatsen de zon er wel doorheen komt. In dat geval wordt het een graad of 8. In nevel of mist hooguit 5 graden. Kil is het dan dus. 

Woensdag komt er in de loop van de dag weer meer bewolking. De temperaturen lopen dan weer op.

Fijne avond en tot morgen! 

Nederland
 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar [email protected] onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Fraaie zonsopkomst in H. (Foto: Sharon Massa)
De zonsopkomst was weer prachtig, en de foto daarvan ook. We zien een wegtrekkend wolkenveld en het werd een mooie dag. (foto: Sharon Massa)